top of page
zelfwaarde_logo.png

Zelfwaarde

Zelfwaarde is de naam van een online programma dat ik aan het ontwikkelen ben.

 

Visie

Ieder mens is in proces en in ontwikkeling. We komen ergens vandaan en gaan ergens naar toe. Onderweg doen we ons best om vorm te geven aan iets dat we met onszelf en elkaar delen. Dat is dit leven. Hoe we dit leven ervaren en vormgeven is voor ons allemaal verschillend.

 

We kunnen onszelf en anderen alleen ervaren, begrijpen en lief hebben vanuit onszelf. Daarom is het belangrijk dat we onszelf goed kennen. We bestaan uit meerdere dimensies en hebben een bepaalde gelaagdheid en van moment tot moment wisselt de manier waarop we informatie verwerken. Vaak zijn we ons daar niet van bewust en denken we dat wat wij waarnemen de werkelijkheid is. Niets is minder waar. Het is maar een snippertje van de werkelijkheid. Iedere ervaring wordt gekleurd door de waarde die jij eraan geeft. Waar je je dikwijls niet van bewust bent is dat je die waarde toekent vanuit de waarde die op dat moment tot je beschikking staat vanuit jezelf. Hoe meer dimensies en gelaagdheden je in jezelf kunt ontdekken, des te meer mogelijkheden er zijn om waar te nemen wat gebeurt. Door shifts te kunnen maken in jezelf en je bewust te worden van de manieren waarop jij informatie ordent neemt dat wat jij je voor kunt stellen in de wereld buiten jou ook toe. Vanuit een helder bewustzijn van wat er in je lichaam gebeurt kunnen betekenissen van binnenuit veranderen en kan de flexibiliteit van je denken toenemen.

 

Dat bewustzijn wil ik stapje voor stapje aanbrengen en laten groeien in mijn aanbod, omdat daarmee niet alleen meer mogelijkheden ontstaan om je eigen werkelijkheid te zien en begrijpen en te waarderen, maar ook die van anderen. Hierdoor zal meer compassie voor jezelf en voor anderen ontstaan en mag er meer verschil zijn, omdat juist verschil meer keuzemogelijkheden en vrijheid biedt.  

 

Missie

Mijn missie is dat jij jezelf en anderen beter leert kennen en waarderen waardoor het leven en samenleven interessant en leuk wordt.

 

Werkwijze

Mijn werkwijze is je bewust te maken van de manier waarop jij informatie organiseert in het moment.

Vanuit de lichamelijke ervaring werk ik met jou via je beweging, zintuigelijke waarneming, emoties en gedachten naar welke waarde jij aan die informatie hecht. Het is een reis van groot naar klein, van lichaam naar geest, van baby naar volwassene van binnen naar buiten en van vroeger naar nu.

bottom of page